«

»

Απρ 01

Πολιτιστικός σύλλογος Φάρος

Ο πολιτιστικός Σύλλογος νέων Μουδανιών Χαλκιδικής «ο Φάρος» ιδρύθηκε το 1979 από μια παρέα κατοίκων των Νέων Μουδανιών, με αγάπη και μεράκι για τον πολιτισμό και την έκφραση μέσα από αυτόν.

Το πρώτο διάστημα ξεκίνησε με δύο μόνο τμήματα: τετράφωνης μικτής χορωδίας και παραδοσιακού χορευτικού. Ιθύνων οργανωτικός νους υπήρξε ο αείμνηστος Πρόδρομος Θωμόπουλος, μαέστρος της χορωδίας ο ιατρός Λωζάνης Γεωργιάδης και χοροδιδάσκαλος του χορευτικού ο γυμναστής Γιάννης Αρβανίτης.

Η χορωδία αποτελούνταν από ερασιτέχνες χορωδούς, άντρες και γυναίκες όλων των επαγγελμάτων, ενώ το χορευτικό κυρίως από μαθητές και μαθήτριες των Νέων Μουδανιών. Σύντομα ο σύλλογος πλαισιώθηκε από νέα τμήματα, με κυριότερο αυτό της Θεατρικής Ομάδας υπό τη διδασκαλία και σκηνοθεσία της φιλολόγου Έλενας Καλαϊτζή-Οφλίδου.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλοι οι πρωτοπόροι συντελεστές, αυτοί που «γέννησαν» και στήριξαν το Φάρο στα πρώτα του βήματα υπήρξαν άμισθοι εθελοντές, ενώ ο κόσμος που τον πλαισίωσε και τον αγάπησε προερχόταν από όλα τα επαγγέλματα, χωρίς διαχωρισμούς..

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ομάδα Συντακτών 1

Σχολιάστε