Λίγα λόγια για την εφημερίδα μας

images

Η μαθητική ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου Δ.Σ. Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής με τίτλο, «Ματιές στον Κόσμο»  «βγήκε»  στον αέρα του Διαδικτύου, στην αρχή του σχολικού έτους 2012-2013 από το τμήμα ΣΤ1 του σχολείου μας!

Η εφημερίδα μας φιλοξενεί άρθρα μαθητών όλων των τάξεων και μπορείτε να τη βρείτε στην διεύθυνση: http://1dimmoud.mysch.gr. 

H θεματολογία της μαθητικής εφημερίδας μας είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά θέματα. Επίσης, θα δείτε πολλά βίντεο από δραστηριότητες των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικά βίντεο. Ακόμα θα παίξετε ωραία παιχνίδια. Τέλος, υπάρχουν σελίδες με ποικίλης ύλης θέματα και αφιερώματα.

 
Η μαθητική ηλεκτρονική εφημερίδα, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής Νίκο Π. Μιχαηλίδη, στο πλαίσιο του καινοτόμου σχολικού προγράμματος που υλοποιήθηκε με το τμήμα  ΣΤ1 στο σχολικό έτος 2012-2013.

Βασίζεται στο open source σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου WordPress και την έκδοση 3.5.1. Όλα τα plugins είναι δωρεάν και προέρχονται από τον «επίσημο» κατάλογο της WordPress.

Στόχοι του προγράμματος ήταν:

  1. να ενεργοποιηθούν οι μαθητές μας, τόσο μέσα, όσο και έξω από το πλαίσιο του σχολείου. Το θεματολόγιο της εφημερίδας μας επιλέχθηκε σε συνεργασία με τους μαθητές μας και το περιεχόμενο είναι έργο τους. Οι μαθητές γράφουν, διατυπώνουν απόψεις, δημιουργούν και ασχολούνται με δραστηριότητες και θέματα με βάση τα ενδιαφέροντα τους.
  2. να εξοικειωθούν οι μαθητές και μαθήτριες με την αξιοποίηση τεχνολογικών εργαλείων και του Διαδικτύου, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιούν τις εργασίες τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, έγραψαν, έδωσαν ιδέες και βοήθησαν τα παιδιά.

Θα χαρούμε να μας στείλετε τις παρατηρήσεις σας και τα σχόλια σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή να αφήσετε το μήνυμά σας στο βιβλίο επισκεπτών. Επίσης, μη ξεχάσετε να ψηφίσετε στην ανεπίσημη δημοσκόπηση που φαίνεται αριστερά στη σελίδα.

Η γνώμη σας μετράει και μας δίνει… κουράγιο για να συνεχίσουμε!

Σχολιάστε